Over Sponder

Wat is Sponder?

Op de website sponder.nl plaatsen producenten, leveranciers en dienstverleners producten en diensten voor het (beroeps-)onderwijs. Denk aan gastlessen, excursies, verbruiksmaterialen, gereedschappen en machines. Dat doen zij gratis of tegen een (sterk) gereduceerd tarief.

Ben je leverancier en draag je het onderwijs en onze toekomstige vakmensen een warm hart toe? Dan biedt Sponder de mogelijkheid om gemakkelijk in contact te komen. Bekijk hier ter inspiratie wat je kunt aanbieden op Sponder.

Ben je docent? Dan kun je advertenties bekijken en contact opnemen met adverteerders als je gebruik wilt maken van het aanbod. Afspraken maak je rechtstreeks met de leverancier, zonder tussenkomst van een andere partij. Wel zo makkelijk.

Hoe werkt Sponder? Bekijk het onderstaande filmpje

Wat is het doel van Sponder?

Het doel van Sponder is op de eerste plaats het onderwijs leuker en beter te maken. Doordat leerlingen (of studenten) gebruik kunnen maken van dat wat het bedrijfsleven te bieden heeft. Hiermee bevorderen we het enthousiasme van leerlingen voor het vak, sluit het onderwijs beter aan op de beroepspraktijk en helpen we de docent zijn/haar netwerk te vergroten en met beperkte (financiƫle) middelen boeiend onderwijs te bieden voor zijn/haar leerlingen.

Bekijk hier de productpresentatie van Sponder

Lees het persbericht over Sponder

Een initiatief van Savantis

Sponder is een Initiatief van Savantis. De stichting Savantis stelt zich ten doel om vakmanschap te behouden en te vernieuwen. Dat doen we onder andere door middel van het stimuleren van de samenwerking tussen het beroepsonderwijs en bedrijfsleven. Het bestuur bestaat uit vertegenwoordigers van ondernemers- en werknemersorganisaties en het mbo-onderwijs.

Sponder wordt mede mogelijk gemaakt door

De website Sponder wordt mede mogelijk gemaakt door meerdere organisaties, onder andere: